Sprejem KK Olimpija Ljubljana v Hram slovenskih športnih junakovPrvič v zgodovini bo Društvo športnih novinarjev Slovenije v Hram slovenskih športnih junakov sprejelo ekipo oz. moštvo. V sodelovanju s košarkarskim klubom Cedevita Olimpija bo društvo športnih novinarjev Slovenije v soboto, 3. junija 2023 med slovenske športne junake sprejelo tri ekipe oz. tri generacije ljubljanskega kluba – generacijo, ki je šestkrat postala prvak Jugoslavije, generacijo, ki je leta 1994 osvojila naslov prvaka Evropskega pokala, ter generacijo, ki je leta 1997 na zaključnem turnirju Evrolige v Rimu osvojila tretje mesto.

Olimpijini košarkarji so bili od 1957 do 1970 kar šestkrat prvaki Jugoslavije. Edini, ki je pokal zmagovalcev dvignil vseh šestkrat je bil Ivo Danes, petkrat pa je to uspelo Tinetu Logarju. Leta 1994 je četica trenerja Zmaga Sagadina v Lozani osvojila naslov prvaka v Evropskem pokalu, ko sta v finalu proti ekipi Taugres blestela Roman Horvat in Dušan Hauptman. Tri leta kasneje se je Olmpija, prav tako pod vodstvom trenerja Sagadina, uvrstila na zaključni turnir četverice Evrolige, ki je bil v Rimu. Ljubljančani so po porazu proti Olimpiakosu, v tekmi za tretje mesto premagali Asvel.

 

V Hram slovenskih športnih junakov sta bila kot prva, leta 2011 sprejeta telovadca Leon Štukelj in Miro Cerar, leto kasneje pa med ostalimi tudi košarkarji Ivo Daneu, Vinko Jelovac in Aljoša Žorga. Leta 2013 je bil v Hram sprejet še Peter Vilfan, leta 2015 pa Jure Zdovc. Člane Hrama slovenskih športnih junakov lahko vsak obiskovalec pobliže spozna v zelenem predelu dvorane Stožice.

Počaščeni bomo, če se boste dogodka udeležili in na najlepši možen način postali del Hrama slovenskih športnih junakov. Vljudno vas naprošamo, da svojo prisotnost na dogodku potrdite na mail@cedevita.olimpija.com ali 031 810 921, najkasneje do četrtka, 1. junija 2023, do 10.00. Za dogodek in tekmo bo parkirno mesto za vas rezervirano v VIP garaži Arene Stožice, ki se nahaja v garaži P5. Vstop do SUPER VIP prostora Arene Stožice bo možen preko VIP vhoda v garaži, od koder se boste lahko z dvigalom povzpeli v SUPER VIP prostor v dvorani.

Sprejem prvega kluba v zgodovini Hrama slovenskih športnih junakov bo v soboto, 3. junija 2023 pred drugo finalno tekmo državnega prvenstva – liga Nova KBM, med Cedevito Olimpijo in Helios Suns. Tekma, brezplačna za vse obiskovalce, bo ob 20. uri, sprejem pa ob 17:45.

Za novinarske akreditacije za sprejem v Hram slovenskih športnih junakov in za finalno tekmo se obrnite na: tine.ruzic@cedevita.olimpija.com

KK Cedevita Olimpija ob tej priložnosti pripravlja tudi posebno razstavo športne opreme in pokalov iz obdobij, ko so bili člani vseh treh generacij strah in trepet košarkarskih parketov širom Evrope. Vsak obiskovalec bo lahko razstavo našel v neposredni bližini uradne klubske trgovine v zelenem predelu dvorane.

Vstop na tekmo bo brezplačen za vse športne in košarkarske navdušence, ki si bodo želeli ogledati boj Cedevite Olimpije in Helios Suns na drugi tekmi finalnega niza, obenem pa počastiti tri generacije igralcev ljubljanskega kluba, ki so bili del največjih uspehov v zgodovini kluba.

No Comments

Be the first to start a conversation

Leave a Comment