Vabljeni na smučanje v Kranjsko GoroEden najbolj popularnih smučarskih centrov v Sloveniji je zagotovo v Kranjski Gori, kjer je vsakemu gostu omogočen dostop, praktično iz avta. Odlična lega, pestra ponudba in prepoznavnost, deloma tudi zaradi tekem svetovnega pokala, ponuja slovenskim in tujim gostom, še posebej so Kranjski Gori zvesti gostje s Hrvaške in iz Srbije, odlične pogoje za preživetje aktivnih počitnic. Osrednje smučišče je pravi raj za začetnike in srednje dobre smučarje, med tem ko je podkorenska strmina odličen test za izkušene in dobro podkovane alpske smučarje.

Člani Društva športnih novinarjev Slovenije in njihovi družinski člani imajo v zimskem času cenejše celodnevne smučarske karte.

Odličnost kranjskogorskega smučišča je bila prepoznana tudi pred dvema letoma, ko je smučišče, na podelitvi »World Ski Awards« v Kitzbühlu prejelo prestižnega »smučarskega oskarja«v kar treh kategorijah: za najboljše smučarsko središče v Sloveniji, za najboljši smučarski hotel v Sloveniji in za najboljši butični hotel v Sloveniji. Takrat je bila Kranjska Gora edina vas v Evropi, ki je prejela tri Oskarje. Priznanja so prejeli: RTC Žičnice Kranjska Gora, Ramada Resort Kranjska Gora in Skipass hotel Kranjska Gora.

V lanskem letu je bila Kranjska Gora edina občina na svetu, ki je organizirala tri tekmovanja za svetovni pokal: smučarski teki v Planici, 55. Pokal Vitranc in smučarski poleti v Planici.