Finalistke miss športa Slovenije 2017V torek, 7. marca, je v ljubljanskem Maxi klubskem salonu, potekalo prvo srečanje finalistk letošnje prireditve. Srečanje je bilo namenjeno predvsem, da se dekleta med sabo spoznajo in da se predstavijo javnosti.

Na predstavitvi so bile tudi aktualna Miss športa Slovenije Tjaša Bahovec ter prejšnje zmagovalke Ajda Sitar, Kaja Bajda in Živa Viktorija Turk, ki so finalistkam povedale nekaj prigod s prejšnjih izborov in jim podale nekaj nasvetov. Predstavnik podjetja Profil je dvanajsterici finalist razložil, kako potekajo razgovori in zakaj je prav ta del tako pomemben. Vse skupaj pa je s svojim obiskom presenetil letošnji voditelj finalne prireditve Uroš Bitenc, ki dela na radiu Antena.

Letošnja finalna prireditev Miss športa Slovenije bo 22. aprila v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani.

»Tudi letos smo izbrali samo dvanajst deklet, saj si želimo, da finalistke postanejo prijateljice in ekipa, saj lahko le tako poskrbimo, da bo to zanje zabavna, sproščena, kreativna in pozitivna izkušnja. Sam izbor je bil zelo pester in zato tudi precej težak, vendar smo izjemno zadovoljni s finalistkami in verjamemo, da je pred nami še ena fantastična izkušnja.« je dejala vodja prireditve Anabelle Ann Logar.

Pred dvanajsterico mladih slovenskih športnic sta dva meseca priprav in vaj v fitnesu 4P, fotografiranja in snemanja, preden bo lanska zmagovalka, biatlonka Tjaša Bahovec, predala naziv svoji naslednici.

Pot do vrha pa določijo štirje ključni preizkusi. Ocenjevanje finalist poteka od prvega do zadnjega dne in je razdeljeno sledeče:

 

  • 10% določita Lea Stvarnik (koreografinja) in Anabelle Ann Logar (vodja prireditve Miss športa Slovenije) glede na prisotnost, ambicioznost in sodelovanje deklet na vajah
  • 20% prinese spletno glasovanje za »Obraz Intersporta«
  • 20% podjetje Profil (vse finalistke morajo opraviti razgovor s podjetjem Profil, ki testira njihovo splošno razgledanost in komunikativnost)
  • 50% določi 6-8 članska žirija, ki jo sestavlja aktualna Miss športa Slovenije, predstavnik pokroviteljev in ostali športniki

 

Vse finalistke bodo prejele Intersport športno opremo, v kateri se bodo predstavile na finalni prireditvi, EQUA stekleničke, Schwarzkopf, Maxi in Derby darilno vrečko, možnost treniranja v fitnesu 4P itd.. Prve štiri nagrajenke prejmejo še Mass obutev in oblačila Nara Camicie ter Naja, zmagovalka pa dobi za nedoločen čas nov telefon Honor8 sestrske znamke Huawei in darilni bon viažistk Nillandie. Vse to pa je le kratek opis vseh bonitet, ki jih dekleta prejmejo.

Več o finalistkah si lahko preberete tukaj.