V soboto bomo dobili novo miss športa SlovenijeV ljubljanski Festivalni dvorani bo to soboto potekal že trinajsti izbor Miss športa Slovenije 2015. V ožjem izboru je 18 finalistk, med njimi tudi Eva Cerar, hči predsednika slovenske vlade Mira Cerarja. Prireditev se bo začela ob 20. uri.

Srečko Čož, idejni in organizacijski vodja prireditve Miss Športa Slovenije, si je pred trinajstimi leti, ko je začel s to prireditvijo, želel, da bi postala tradicionalna. V veliki meri mu je to že uspelo. Letos prvič z njim sodeluje tudi Društvo športnih novinarjev Slovenije (DŠNS), ki bo drugo leto nosilec projekta.

Že nekaj časa je znanih tudi vseh 18 finalistk, ki se bodo za laskavi naslov potegovale v ljubljanski Festivalni dvorani, prav tako že poteka tudi spletno glasovanje nominiranih. Največ zanimanja med njimi vzbuja 18-letna dijakinja gimnazije Antona Aškerca v Ljubljani Eva Cerar, kar ne bi bilo nič nenavadnega, če ne bi šlo za hčerko slovenskega predsednika vlade Mira Cerarja in vnukinjo enega največjih slovenskih športnikov vseh časov Miroslava Cerarja. Za razliko od slavnega dedka se Eva bolj kot gimnastiki posveča košarki in teku.

Poleg Eve Cerar se bo za naslov najlepše športnice v Slovenije potegovalo še sedemnajst finalistk. To so Julija Jauk (Bresternica), Andreja Zankoč (Portorož), Sara Jambrovič (Velenje), Nina Čuk (Žirovnica), Anita Horvat (Brezovica), Kaja Bajda (Trbovlje), Iris Latič (Ljubljana), Eva Cerar (Ljubljana), Katja Korošec (Stranice), Valentina Masten (Ljubljana), Nina Lovšin (Ankaran), Tjaša Štornik (Murska Sobota), Jasna Kos Slemenjak (Slovenska Bistrica), Alena Musič (Velenje), Maja Šlebir (Stahovica), Anet Jagodič (Sežana), Karin Javornik (Dobrunje) in Veronika Všetičkova (Maribor).

Prva zmagovalka miss športa je bila leta 2003 Jana Šumi, ki jo je nasledila Lea Huskić, sledile pa so ji Karmen Hribar, Aneta Salihović, za njo pa so se zvrstile še Natalija Waldhuber, Pia Arhar, Ajda Sitar, Lea Perovšek, Živa Viktoria Turk, Urša Klavs, Klara Krošelj in Uršula Tomažič, ki bo na sobotni prireditvi, vodila jo bosta Ajda Sitar in Gašper Bolhar, predala lento svoji naslednici.