Atletinja Kaja Bajda je nova miss športa SlovenijeAtletinja Kaja Bajda iz Trbovelj, je nova miss športa Slovenije 2015. Na trinajstem izboru je osemčlanska žirija za prvo spremljevalko izbrala atletinjo Anito Horvat iz Brezovice, za drugo karateistko Aleno Mušič iz Velenja, za miss fotogeničnosti pa tenisačico Julijo Jauk iz Bresternice.

Na prireditvi v ljubljanski Festivalni dvorani je bil tudi predsednika slovenske vlade Mira Cerar, ker je bila med 18 finalistkami tudi njegova hči Eva Cerar, ki je tudi vnukinjo enega največjih slovenskih športnikov vseh časov Miroslava Cerarja, ki je bil prav tako v dvorani. Za razliko od slavnega dedka se Eva bolj kot gimnastiki posveča košarki in teku.

Poleg omenjenih so se za naslov najlepše športnice v Slovenije potegovale še Andreja Zankoč (Portorož), Sara Jambrovič (Velenje), Nina Čuk (Žirovnica), Iris Latič (Ljubljana), Katja Korošec (Stranice), Valentina Masten (Ljubljana), Nina Lovšin (Ankaran), Tjaša Štornik (Murska Sobota), Jasna Kos Slemenjak (Slovenska Bistrica), Maja Šlebir (Stahovica), Anet Jagodič (Sežana), Karin Javornik (Dobrunje) in Veronika Všetičkova (Maribor).

Na prireditvi, ki so jo popestrili številni plesni in glasbeni nastopi, je bil, pred polno Festivalno dvorano, vrhunec večera proglasitev zmagovalk. Osemčlanska komisija, v kateri so bili tudi nekdanji kolesar Andrej Hauptman, kajakaš Jošt Zakrajšek in judoist Sašo Jereb, je za miss izbrala dvajsetletno Bajdakovo, ki je zmagala tudi na vseh spletnih glasovanjih. Ukvarja se z atletiko, tekmuje na 400 m in 400 m z ovirami. Njen moto je: Nihče ne more živeti brez cilja, brez naporov, ki te do cilja pripeljejo.

Prva zmagovalka miss športa je bila leta 2003 Jana Šumi, ki jo je nasledila Lea Huskić, sledile pa so ji Karmen Hribar, Aneta Salihović, za njo pa so se zvrstile še Natalija Waldhuber, Pia Arhar, Ajda Sitar, Lea Perovšek, Živa Viktoria Turk, Urša Klavs, Klara Krošelj in Uršula Tomažič, ki je tudi predalo lento svoji naslednici. Prireditev sta vodila Ajda Sitar in Gašper Bolhar.

Idejni in organizacijski vodja prireditve Miss Športa Slovenije, Srečko Čož, ki jo je uspešno vodil trinajst let, se je nocoj poslovil. Štafeto palico je predal Društvo športnih novinarjev Slovenije, ki je letos po sklepu skupščine društva z njim prvič sodelovalo.