Obisk koroške prireditveV dneh, ko povsod po Evropi prirejajo izbore najboljših športnikov leta se je štiričlanska delegacija Društva športnih novinarjev Slovenija odzvala vabilu kolegov z avstrijskega dela Koroške. Gre sicer za edino deželno društvo športnih novinarjev v naši severni soseščini, Korošci seveda sodijo k osrednjemu avstrijskemu društvu – Sport Media Austria.

V igralnici v Vrbi (Veldnu), dobro znani tudi številnim obiskovalcem iz Slovenije, so pripravili živahno dveurno predstavitev najboljših v sicer že 51. izboru športnika avstrijske Koroške. Tokrat sta posamični lovoriki pripadli alpskemu smučarju Matthiasu Mayerju iz Šentvida ob Glini, prav pred dnevi se je nesrečno poškodoval v Val Gardeni, ter Celovčanki Jasmin Ouschan, eni vodilnih igralk biljarda na svetu.

Za najboljšo ekipo so koroški novinarji, ki jih vodi Marijan Velik, urednik slovenskega sporeda v deželnem studiu ORF, izbrali posadko svetovnih prvakinj v jadranju, Lara Vadlau-Jolanta Ogar.

Posebnega pozdrava smo bili deležni gostje iz Slovenije, ki smo v druženju po uradnem delu prireditve obnovili stike s kolegi, s katerimi se sicer pogosoto srečujemo na smučarskih ali hokejskih prireditvah. Posebej so nam predstavili tudi vodilno avstrijsko biatlonko, sicer koroško Slovenko, Dunjo Zdouc. Potem ko so Korošci pred dobrim letom gostovali v Ljubljani, obiskali Hram športnih junakov ter si podrobno ogledali štadion in dvorano v Stožicah, smo jim obljubili vrnitev obiska v Celovcu, kjer bi se z njimi v novem športnem parku Slovenskega atletskega kluba (SAK) pomerili v nogometu.

Na fotografiji: Dare Rupar, Siniša Uroševič, Oto Giacomelli in Boštjan Janežič, člani DŠNS, v družbi Marijana Velika in Ivana Lukana, novinarjev z avstrijske Koroške, biatlonke Dunje Zdouc ter koroških športnih funkcionarjev Kasimirja Oražeja in Danila Prušnika. Foto Sportpresseklub Kärnten

 

Siniša Uroševič