Nova Miss športa Slovenije je Tjaša BahovecBiatlonka Tjaša Bahovec iz Domžal je nova miss športa Slovenije. Na prireditvi v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma je prva spremljevalka postala tenisačica Sara Mitraković iz Ljubljane, druga atletinja Brina Mljač iz Ljubljane, za miss fotogeničnosti pa je bila izbrana kolesarka Ula Hvala iz Trbovelj.

“Fenomenalno, občutki so nori, to je nora avantura in nekaj novega. Zmago bom skušala izkoristiti za svoje dobro in za dobro slovenskega športa. Prireditev je bila čudovita, z vodjo prireditve Miss športa Slovenije Anabelle Ann Logar je bilo odlično delati na vajah ta dva meseca, odlični so bili frizerji (Zoran Hair Spa, Schwarzkopf Professional Slovenia) in maskerke (Nillandia – dežela lepote), same pohvale,” je dejala Bahovčeva, ki je nasledila atletinjo Kaja Bajda, ki je bila miss športa Slovenije lani.

Letošnje finalistke so bile še boksarka Aleksandra Mikić iz Ljubljane, atletinja Vesna Kašnik iz Velenja, plesalka Klara Japelj z Vrhnike, atletinja Agata Zupin iz Komende, iz tega kraja prihaja tudi Robyn Strmšek, ki se udejstvuje v konjeništvu, Mojca Cesar iz Bohinjske Bistrice, posvetila se je fitnesu, športna Plezalka Eva Petrič iz Slovenskih Konjic in Neža Ribarič iz Velenja, ki se ukvarja olimpijskim dvigovanjem uteži in crossfitom.

Štirinajsta prireditev Miss športa Slovenije je letos potekala prvič v samostojni organizaciji Društva športnih novinarjev Slovenije (DŠNS) in prvič v Cankarjevem domu. V komisiji, ki je ocenjevala kandidatke za Miss športa Slovenije 2016, so bili slovenski rekorder v skoku v višino in varuh športnikovih pravic Rožle Prezelj, plavalka Metka Sparavec, hokejist Marcel Rodman, predsednica ženske komisije OKS Barbra Jermann, atletinja in aktualna miss Kaja Bajda, teniški igralec Blaž Kavčič, odbojkar Matija Pleško in kot predstavnik sponzorjev Denis Mancevič, direktor za korporativno komuniciranje v skupini SIJ.

Komisija je dala petdeset odstotkov ocene, ostalo polovico pa so dodale ocene iz vaj finalistk, glasovanje prek spleta in ocena podjetja Profil. Vse finalistke so imele z njimi individualne pogovore, kjer so testirali njihovo splošno razgledanost in komunikativnost.

“Ponosni smo, da smo prireditev prvič pripravili v največjem slovenskem kulturnem hramu. Tudi samo dogajanje na odru je bilo malo drugačno, poskušali smo izkoristiti tako vrteči oder kot tudi možnost dodatnih efektov luči in zvoka. Zelo atraktivno sceno je postavil arhitekt Ivo Koritnik. Finalistke so imele štiri izhode, med drugim so se morale predstaviti v skupinski točki, za katero so vadile več kot dva meseca. Poleg številnih praktičnih nagrad so bile najboljše nagrajene s prečudovitimi novimi priznanji, ki jih naredila Skupina Sij,” je po prireditvi dejala vodja projekta Miss športa Slovenije 2016 Anabelle Logar.

Navzoče, med katerimi je bilo tudi veliko vrhunskih športnic in športnikov, je smejal voditelj in komik Andrej Težak Tešky, večer pa so popestrili Raiven, ki je bila druga na letošnji Emi, Game Over, ki so po premoru ponovno stopili na odre, Matej Hribernik ‘Blueman’, Kaja Stankovič in Namik Salievski.

Priprave na finalno prireditev so se za dvanajst finalistk začele 1. marca, ko so imele v ljubljanskem Maxi klubskem salonu svojo prvo javno predstavitev. Od takrat naprej so vsak četrtek vadile v Fitnes klubu 4P.

“Vesela sem, da sem lahko, dva meseca sodelovala z dvanajsterico športnic, ki so se izkazale tudi kot izjemne osebe. Upam, da bodo ostale prijateljice tudi po prireditvi. Sem kar srečna, da nisem na njihovem mestu žirije, ki je imela zelo težko delo. Da pa je prireditev uspela, se zahvaljujem vsem sponzorjem, ki so nam pomagali,” je ob zaključku dejala Logarjeva.

Doslej je prireditev vodil idejni ustanovitelj Srečko Čož, ki je na začetku dobil pokal, podoben, kot so ga dobile tudi nagrajene finalistke.