Najboljši Slovenski Teniški NovinarjiV Športnem parku Savsko naselje je bilo minuli konec tedna Medijsko teniško prvenstvo na katerem so se zbrali novinarji, uredniki, snemalci iz devetih različnih slovenskih medijev.

Izjemno gostoljubje v Športnem parku Savsko naselje je pričaralo odlično športno tekmovanje, ki tradicionalno požene kri med medijskimi teniškim navdušenci med katerimi je precej takšnih, ki tudi v slovenskem merilu, v različnih kategorijah, kotirajo zelo visoko. Vročina in veter sta otežila pot do vrha do koder so morali zmagovalci odigrati štiri, celo pet dvobojev.

Pri dekletih je, po enoletnem premoru, ponovno zmagala Miča Vipotnik, ki je v finalu s 6:3 premagala Sonjo Merljak Zdovc. Ob bok najboljšim je bila tudi večno mladostna Albina Podbevšek, starosta med novinarkami, ki ljubezen do tenisa goji že več kot 30 let.

Še precej več dramatičnosti je bilo v moških kategorijah, saj sta bila oba finala pričakovana, a dolgotrajna in oba polna preobratov. V mlajši moški kategoriji sta se v velikem finalu pomerila Urban Sušnik in Robert Kukovica. Pričakovali smo silovit nalet mladega Urbana, in ga tudi doživeli, a je izkušeni Robert, navkljub težavam v drugem nizu, ostal neprebojen zid za novo teniško moč med novinarji. Kukovica je našel pot do zmage v match tiebreaku in dokazal mladim, da vendarle izkušnje štejejo več kot mlada energija in moč. 3. do 4. mesto sta med mlajšimi predstavniki medijev osvojila Aljoša Žvirc in Matej Štakul.

Še morda večji preobrat pa je uspel Gašperju Bolharju, ki je v finalu proti neuničljivemu in vsaj 15-kratnemu državnemu prvaku Bojanu Glaviču, že bil v popolnoma izgubljenem položaju. Glavič je imel tri zaključne žoge, ki jih je Bolharju uspelo ubraniti. Z delnim izidom 3:0 v igrah je pet let mlajši Gašper prišel do vodstva in servisa za zaključek. V 12. igri je šele v šesti zaključni točki zadel žogo na skrajni rob igrišča in roke dvignil kot zmagovalec. V tej kategoriji sta pokal za 3. do 4. mesto dvignila Matjaž Albreht in Igor Cimperman.

Vzorno organizirano medijsko teniško prvenstvo so ob podpori Bojan Budje, predsednika svetovnega teniškega združenja novinarjev, podprli podjetja A1, BTC in Intersport.

Medijsko teniško prvenstvo Slovenije 2020:

Ženske: 1. Miča Vipotnik, 2. Sonja Mmerljak  Zdovc, 3. Albina Podbevšek

Moški do 50: 1. Robert Kukovica, 2. Urban Sušnik, 3. – 4. Aljoša Žvirc in Matej Štakul

Moški 50+: 1. Gašper Bolhar, 2. Bojan Glavič. 3. – 4. Matjaž Albreht in Igor Cimperman