Najboljši slovenski športniki 2015 bodo znani 8. decembraDruštvo športnih novinarjev Slovenije bo 8. decembra slovesno razglasilo najboljše športnike v državi. Krone iz leta 2014 trenutno nosijo alpska smučarka Tina Maze in smučarski skakalec Peter Prevc, ekipa leta pa je lani bila hokejska reprezentanca. Podelili bodo tudi nagrado za izstopajočo mlado športno osebnost leta, ta nagrada je bila lani podeljena prvič, dobila pa jo je atletinja Maruša Mišmaš.

Priznanja najboljšim bodo izročili letos upokojeni nekdanji vrhunski športniki Primož Kozmus, Mitja Petkovšek, Tomaž Razingar, Dejan Zavec, Lucija Mlinarič in Mateja Pintar; letošnje leto je bilo, kar se tiče športnih upokojitev, na žalost ljubiteljev športa eno najbolj bogatih v slovenski zgodovini.ž

DŠNS bo najboljše športnike sezone razglasilo na tradicionalni prireditvi Športnik leta, 8. decembra, v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani, z neposrednim prenosom na TV Sloveniji. DŠNS bo prireditev Športnik leta v samostojni Sloveniji pripravilo petindvajsetič, skupaj pa bo to že 48. prireditev. Voditelja bosta legendarni igralec in pedagog Janez Hočevar Rifle in Gašper Bolhar.

Glasbeni gostje bodo Big Foot Mama. V Stožicah so nedavno proslavili 25-letnico in novo slovensko športno dvorano napolnili kot prva slovenska glasbena skupina. S svojo skupino in plesalkami se jim bo pridružila Tanja Žagar, ki je nekaj pred prireditvijo ob svoji deseti obletnici samostojnega delovanja prav tako napolnila dvorano Tivoli. Slovensko himno bo zapel operni pevec in nogometni poznavalec Juan Vasle, scenograf bo Ivo Koritnik ob pomoči podjetja M Tom, tovarne oblazinjenega pohištva iz Mokronoga.

Društvo športnih novinarjev bo prireditev tudi letos organiziralo z Radiotelevizijo Slovenija, z nekaterimi svojimi sponzorji, Uniturjem, Športno loterijo, Pivovarno, Laško, Telekomom, pa je pomagal tudi Olimpijski komiteje Slovenije, ki bo ob tej priložnosti podelil tudi svoja najvišja priznanja v neolimpijskem letu. Priznanja DŠNS za najboljše športnike je izdelal priznani akademski slikar Janez Mišo Knez. Največji finančni prispevek je dala Fundacija za financiranje športnih organizacij, sredstva pa je prispevalo tudi ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.