Na obisku pri sosedihLjubljana – Med pripravami na zasedanje letošnje volilne skupščine Društva športnih novinarjev Slovenije smo tri dni preživeli na Tirolskem, kamor so nas povabili na tradicionalno letno srečanje iz avstrijskega društva SMA (Sport Media Austria) in ga prav tako zaokrožili z volilno skupščino.

Predsednik ostaja Hans Peter Trost, urednik športnega programa nacionalne RTV hiše ORF, tudi v izvršnem odboru ni večjih sprememb, le da se je po dolgih letih vodenja blagajne umaknil naš celovški kolega Günter Pfeistlinger, s katero pa bomo seveda ohranili stike in skupaj z drugimi člani koroškega združenja športnih novinarjev (SPK) nadaljevali sodelovanje.

Poleg Siniše Uroševiča, podpredsednika DŠNS, so se med gosti iz tujine srečanja udeležili predstavniki Južne Tirolske, Münchna in tudi AIPS. V bogatem sporedu ogleda različnih športnih prizorišč so nam v Kufsteinu, Innsbrucku in Seefeldu predstavili tri svetovna prvenstva v prihajajočih mesecih na Tirolskem – vsa tri bodo zelo zanimiva tudi iz zornega kota slovenskega športa. Septembra bosta namreč v Innsbrucku SP v športnem plezanju ter SP v kolesarstvu (soprireditelj je Kufstein), februarja 2019 pa SP v nordijskem smučanju.

Z vodilnimi predstavniki avstrijskega društva smo se pogovarjali o nadaljevanju skupne poti v športnem novinarstvu in novih srečanjih spoznavnega in izobraževalnega značaja.

Siniša Uroševič