Miss športa Slovenije 2017 je Manca Šepetavc21-letna atletinja iz Litije je nova mis športa Slovenije. Letošnja prva spremljevalka je umetnostna kotalkarica Lana Pregelj iz Nove Gorice, druga pa ritmična telovadka Lara Deu iz Ljubljane.

Letošnja mis fotogeničnosti je plesalka latinsko-ameriških in standardnih plesov Naja Dolenc iz Maribora, največ glasov prek spletnega glasovanja pa je prejela karateistka Tina Stegel iz Postojne.

“Po enoletnem premoru zaradi poškodb sem se začela vračati na atletska tekmovališča, tokratni naziv pa mi zelo veliko pomeni in je obliž na lansko leto, ko v poletni sezoni nisem mogla nastopati. Moj naslednji cilj je uvrstitev v finale na letošnjem evropskem prvenstvu za mlajše članice,” je dejala Šepetavčeva

Komisija, ki so jo sestavljali plavalec in paraolimpijec Darko Đurić, nekdanja atletinja Brigita Langerholc Žager, skejter Timotej Lampe Ignjić, nekdanja plavalka Alenka Kejžar in lanska miss športa Slovenije Tjaša Bahovec, je dala petdeset odstotkov ocene.

Preostalo polovico so dodale ocene iz vaj finalistk, glasovanje prek spleta in ocena podjetja Profil. Vse finalistke so imele v podjetju Profil individualne pogovore, kjer so testirali njihovo splošno razgledanost in komunikativnost. Pri tem so si prvo mesto razdelile Šepetavčeva, Deuova in Jurkovičeva.

“Vedno je dobro imeti za sabo ekipo, ki verjame vate in te podpira. Za nas so to naredili naši sponzorji na čelu z glavnim Derbyjem, brez katerih nam ne bi uspelo. Ženski šport je v primerjavi z moškim finančno prikrajšan, zato je ena od naših želja tudi, da bi na ta način skušali pomagati mladim športnicam najti nove pokrovitelje. Zmagovalka mis športa Slovenije predstavlja vzgled in s svojo pozitivno naravnanostjo širi pomembnost športa,” je pojasnila vodja prireditve Anabelle Ann Logar.

Letošnji dogodek je povezoval Uroš Bitenc, z nastopi pa so ga popestrili pevka Ula Ložar, duet Batista Caddilac in Žiga Lakner.


VEČ O FINALISTKAH 2017