Novinarska konferenca Miss športa Slovenije 2017MISS ŠPORTA SLOVENIJE 2017 BO 22. APRILA V CANKARJEVEM DOMU.

Petnajsta prireditev Miss športa Slovenije bo letos drugič potekala v organizaciji Društva športnih novinarjev Slovenije (DŠNS) in prav tako drugič v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma. Na finalni prireditvi bo nastopilo dvanajst finalistk, ki se bodo predstavile s skupinsko koreografijo, ki jo je pripravila Lea Stvarnik, vsaka pa bo na odru predstavila tudi svoj šport.

»Prireditev bo prvič doživela še eno spremembo; ukinili smo izhod v kopalkah. Odločitev smo sprejeli predvsem zato, ker želimo bolj izpostaviti športno aktivnost deklet in se še bolj razlikovati od klasičnih lepotnih tekmovanj. Naš namen je, da bi bila prireditev namenjena predvsem promociji ženskega športa, zato se nam zdi nepotrebno, da se dekleta sprehajajo v kopalkah, saj že športna oprema pokaže dovolj«, je na novinarski konferenci povedala vodja prireditve Miss športa Slovenije Anabelle Ann Logar.

Letošnje finalistke so teniška igralka Dea Kepic iz Šmarja, Klavdija Golija, tekmovalka v cheerdancu iz Domžal, rokometašica Lana Križanec iz Maribora, umetnostna kotalkarica Lana Pregelj iz Nove Gorice, tekmovalka v cheer freestylu in cheer hip hopu Lara Balič iz Nove Gorice, ritmična telovadka Lara Deu iz Ljubljane, atletinja Manca Šepetavc iz Litije, plesalka latinsko-ameriških in standardnih plesov Naja Dolenc iz Maribora, nogometašica Nika Koprivnikar iz Litije, karateistka Tina Stegel iz Postojne, atletinja Tjaša Knez iz Ljubljane in alpska smučarka Žaklina Jurkovič iz Logatca.

Komisija, sestavljena iz nekdanjih in sedanjih športnic in športnikov, bo dala petdeset odstotkov ocene, ostalo polovico pa bodo dodale ocene iz vaj finalistk, glasovanje prek spleta in ocena podjetja Profil. Ker lepota ni edina stvar, ki je pri tem pomembna, že vrsto let tesno sodelujemo s podjetjem Profil. Vse finalistke so imele z njim individualne pogovore, kjer so testirali njihovo splošno razgledanost in komunikativnost.

Čez celoten dogodek bo tekmovalke in goste vodil Uroš Bitenc, preden bo naslednici pokal predala lanska zmagovalka, biatlonka Tjaša Bahovec. Prva zmagovalka Miss športa Slovenije je bila leta 2003 Jana Šumi, ki jo je nasledila Lea Huskić, sledile pa so ji Karmen Hribar, Aneta Salihović, za njo pa so se zvrstile še Natalija Waldhuber, Pia Arhar, Ajda Sitar, Lea Perovšek, Živa Viktoria Turk, Urša Klavs, Klara Krošelj, Uršula Tomažič in Kaja Bajda.

“Vedno je dobro imeti za seboj ekipo, ki verjame vate in te podpira. Za nas so to naredili naši sponzorji na čelu z glavnim Derbyjem, brez katerih nam ne bi uspelo, mi pa smo to predali na finalistke, ki so se izkazale za odlično ekipo in nam je bilo sodelovanje z njimi v veliko veselje. To, da punce postanejo prijateljice, ekipa, ter da se z veseljem udeležijo vaj, je za nas izjemno pomembno, saj lahko le tako poskrbimo, da bo to za njih zabavna, sproščena, kreativna in pozitivna izkušnja. Naša največja želja je, da razširimo med mlade pomembnost športa, aktivnega in zdravega življenja. Ženski šport je v primerjavi z moškim finančno prikrajšan, zato je ena od naših želja tudi, da bi na ta način skušali pomagati mladim športnicam najti nove pokrovitelje. Zmagovalka Miss športa Slovenije predstavlja vzgled in s svojo pozitivno naravnanostjo širi pomembnost športa,” je še dodala Logarjeva.

Priprave na finalno prireditev so se za dvanajst finalistk začele v začetku marca, ko so imele v ljubljanskem Maxi klubskem salonu svojo prvo javno predstavitev. Od takrat naprej so vsak četrtek vadile v ljubljanskem Fitnes klubu 4P. Na vajah so se dekleta predvsem posvetila skupni plesni točki. Skupina Sij je pripravila pokale za najboljše štiri in zmagovalko spletnega glasovanja za obraz Intersporta, ki jim ostanejo v trajno last.

Vsem finalistkam ostanejo v celoti tudi športne opreme Derbyja in Intersporta, obleke Mia, Equa stekleničke in lasna kozmetika podjetja Hair beauty d.o.o. znamke Schwarzkopf professional. Materialne nagrade najboljšim so namenili tudi Zlatarna Celje (ure), Mass z obutvijo, Nara Camicie srajčke ter jeans iz Modiane, vse je nagradila tudi domačija Knez iz Strunjana, zmagovalka pa dobi za nedoločen čas tudi telefon Honor8 sestrske znamke Huawei in darilni bon viažistk Nillandie.

Pred prireditvijo, ki jo je poleg ostalih omogočil glavni sponzor Derby in katere scenograf je bil Ivo Koritnik, so bila tudi številna snemanja in fotografiranja. Za videospot priprav je poskrbela snemalna ekipa EKvisuals. Portretne slike avdicij, ki so bile posnete v Maxi klubskem salonu, sta naredila Vid Ponikvar in Matic Klanšek Velej iz Sportide. Za fotografije iz strehe Maximarketa, fitnesa 4P za potrebe Intersporta ter za fotografije iz Ljubljanskega Botaničnega vrta je poskrbel Matjaž Očko. Za videz finalistk so skrbele vizažistke iz lepotnega salona Nillandia s kozmetičnimi izdelki ItStyle, pomagale so tudi na zaključni prireditvi, za pričeske je poskrbel frizerski salon Zoran hair spa, Zoran Pasarič iz Celje z lasno kozmetiko Schwarzkopf professional, z okrasitvijo odra pa je pomagala cvetličarna Silvija. Na pogostitvi po prireditvi so sodelovali vinska nogometna reprezentanca Slovenije in pivovarna iz avstrijske Koroške Hirter ter Radenska.

Pot do vrha pa določijo štirje ključni preizkusi. Ocenjevanje finalist poteka od prvega do zadnjega dne in je razdeljeno sledeče:

 

  • 10% določita Lea Stvarnik (koreografinja) in Anabelle Ann Logar (vodja prireditve Miss športa Slovenije) glede na prisotnost, ambicioznost in sodelovanje deklet na vajah
  • 20% prinese spletno glasovanje za »Obraz Intersporta«
  • 20% podjetje Profil (vse finalistke morajo opraviti razgovor s podjetjem Profil, ki testira njihovo splošno razgledanost in komunikativnost)
  • 50% določi 6-8 članska žirija, ki jo sestavlja aktualna Miss športa Slovenije, predstavnik pokroviteljev in ostali športniki

 

Vse finalistke bodo prejele Intersport športno opremo, v kateri se bodo predstavile na finalni prireditvi, EQUA stekleničke, Schwarzkopf, Maxi in Derby darilno vrečko, možnost treniranja v fitnesu 4P itd.. Prve štiri nagrajenke prejmejo še Mass obutev in oblačila Nara Camicie ter Naja, zmagovalka pa dobi za nedoločen čas nov telefon Honor8 sestrske znamke Huawei in darilni bon viažistk Nillandie. Vse to pa je le kratek opis vseh bonitet, ki jih dekleta prejmejo.

Več o finalistkah si lahko preberete tukaj.