Miss športa Slovenije 2016Letošnja finalna prireditev Miss športa Slovenije bo 7. maja v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani. Dvanajsterico mladih slovenskih športnic čaka še slab mesec dni priprav, vaj, fotografiranj in snemanj, preden bo lanska zmagovalka, atletinja Kaja Bajda, krono predala svoji naslednici.

Idejni in organizacijski vodja prireditve Miss športa Slovenije Srečko Čož, ki jo je uspešno vodil trinajst let, se je lani poslovil. Štafeto palico je predal Društvu športnih novinarjev Slovenije, ki je že lani sodelovalo na prireditvi, letos pa jo bo prvič vodilo samostojno.

V zadnjih trinajstih letih se je Miss športa Slovenije uspešno uveljavila med slovenskimi športnicami, tako da je bilo tudi letos med njimi precej zanimanja za to prireditev, ki bo doživela nekaj sprememb. Ena prvih je, da bo zdaj prireditev v Cankarjevem domu, ki bo udeleženkam nudil še več udobja, prav tako bo lahko večje tudi število gledalcev.

“Finalistke Miss Športa Slovenije 2016 imajo za sabo že mesec in pol priprav, snemale so tudi že promocijski film, ki ga je pripravilo podjetje EKvisuals. Podjetje Sij group d.d.. je ustvarilo nova priznanja za zmagovalke,” je na predstavitvi finalistk dejala Anabelle Ann Logar, vodja prireditve Miss športa Slovenije.

Izbor za Miss športa Slovenije se nekoliko razlikuje od siceršnjih podobnih izborov. “Naša največja želja je, da razširimo med mlade pomembnost športa, aktivnega in zdravega življenja. Ženski šport je v primerjavi z moškim finančno prikrajšan, zato je ena od naših želja, da bi tudi na ta način skušali pomagati mladim športnicam najti nove pokrovitelje. Skratka, na prireditvi bomo iskali najboljšo kombinacijo med športno aktivnostjo, lepoto in simpatičnostjo,” je dodala Logarjeva.

Prireditev bodo popestrili številni glasbeni in drugi gostje, v komisiji pa bo kot vsako leto do zdaj nekaj znanih slovenskih športnikov, pokroviteljev in lanska miss športa Kaja Bajda.

Prva zmagovalka miss športa je bila leta 2003 Jana Šumi, ki jo je nasledila Lea Huskić, sledile pa so ji Karmen Hribar, Aneta Salihović, za njo pa so se zvrstile še Natalija Waldhuber, Pia Arhar, Ajda Sitar, Lea Perovšek, Živa Viktoria Turk, Urša Klavs, Klara Krošelj, Uršula Tomažič in Kaja Bajda.

Seznam letošnjih finalistk si lahko že ogledate TUKAJ

 

Športni pozdrav
IO DŠNS