Športnik leta 2021 Novinarska konferencaPo letu dni premora se prireditev Športnik leta vrača v Cankarjev dom v Ljubljani. Potem ko je bila razglasitev najboljših v državi lani zaradi epidemije v studiu RTV Slovenija, bo v torek, 14. decembra, znova pred obiskovalci v Gallusovi dvorani in pred televizijskimi zasloni nacionalne televizije z začetkom ob 20. uri.

Ob koncu olimpijskega leta 2021 se bomo ob tridesetletnici samostojnega slovenskega športa spomnili tudi velikanov iz tega obdobja, ki bodo podelili priznanja naslednikom. Med športniki bodo to člani uspešnih ekip, košarkar Gašper Vidmar, odbojkar Jasmin Čuturić, nogometaš Mile Ačimović, hokejist Tomaž Vnuk, rokometaš Vid Kavtičnik ter izjemne posameznice, alpska smučarka Tina Maze, smučarska tekačica Petra Majdič, namiznoteniška igralka Mateja Pintar Pustovrh, atletinja Alenka Bikar ter judoistka Raša Sraka Vuković.

Lani, ko je bila prireditev prvič v 54-letni zgodovini brez gledalcev, so bili najboljši kolesar Primož Roglič, smučarska tekačica Anamarija Lampič in moška rokometna reprezentanca Slovenije, atlet Kristjan Čeh pa je prejel priznanje za najbolj obetavno športno osebnost.

Voditelja tokratnega osrednjega športnega dogodka v državi ob koncu leta bosta športni novinar Saša Jerković in gledališka igralka Ajda Smrekar. Za glasbeno spremljavo bo skrbela skupina Big Foot Mama, ki bi lani praznovala 30-letnico, a so slavnostni koncert iz letošnjega znova premaknili na naslednje leto. Režiserka je Urška Žnidaršič, scenograf Ivo Koritnik, karikature letošnjih dobitnikov je izdelala nekdanja košarkarica Danica Nana Guberinič, za video vsebine na zaslonih pa bo skrbel Miha Mramor.

Priznanja Društva športnih novinarjev Slovenije (DŠNS) za najboljše športnike je izdelala Skupina SIJSlovenska industrija jekla, in jih je oblikoval Luka Tratnik. DŠNS bo prireditev tudi letos organiziralo z Radiotelevizijo Slovenija in Olimpijskim komitejem Slovenije, ki bo ob tej priložnosti podelil tudi svoja najvišja priznanja v olimpijskem letu, olimpijske plamenice. Prireditev so denarno podprli glavni sponzor Športna loterija ter Fundacija za financiranje športnih organizacij, Skupina Sij – Slovenska industrija jekla, pivovarna Hirter, Red Bull in ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

 

MEDIJI

Športna uredništva slovenskih medijev ob tej priložnosti obveščamo, da od 18.30 do 19.30 najbolj izpostavljene goste prireditve pričakujemo na glavnem vhodu Cankarjevega doma, kjer bo v veliki sprejemni dvorani modra preproga in priložnost za foto termin. Po modri preprogi se bodo sprehodili nagrajenci, podeljevalci, ostali vrhunski športniki, funkcionarji in predstavniki sponzorjev prireditve. Pred modro preprogo in veliko oglasno steno pri glavnem vhodu v Cankarjev dom v veliki sprejemni dvorani bomo za varnostnim trakom pripravili prostor za fotoreporterje in snemalce.

Intervjuji pred prireditvijo ob prihodu na modro preprogo ne bodo mogoči, čas za izjave nagrajenih športnikov bo namenjen takoj po prireditvi na novinarski konferenci na odru Gallusove dvorane. Novinarsko konferenco z zmagovalci Športnika leta 2021 bo povezoval Gašper Bolhar, novinarji bodo zaradi ohranjanja varnostne razdalje sedeli v parterju, od koder bodo postavljali vprašanja.
Vse zainteresirane medije in fotoreporterje, ki bi želeli akreditacijo za prireditev, vljudno naprošamo, da nam to sporočite do ponedeljka, 13. decembra 2021, do 12. ure na elektronski naslov sportnikleta@dsns.si.

 

IO DŠNS

No Comments

Be the first to start a conversation

Leave a Comment