Umrl je Vito DivacZapustil nas je nekdanji dolgoletni sodelavec in vrhunski novinar Vito Divac.

Le nekaj dni pred svojim 69. rojstnim dnem nas je zapustil nekdanji sodelavec, odlični novinar in vrhunski komentator Vito Divac. Divac je poročal s številnih olimpijskih iger, evropskih in svetovnih prvenstev in drugih največjih športnih tekmovanj doma in v tujini.

Svojo pot v Delovi športni redakcij je začel leta 1970 kot honorarni novinar, kot honorarni sodelavec je bil dodeljen Stanetu Liparju. »Če si delal pri Delu, je pomenilo, da si dober novinar, bil si spoštovan. Bili smo ponosni na Delo, na kolektiv izvrstnih piscev, ki so prihajali iz vseh uredništev,« je Divac pred dvema letoma razmišljal o svoji poti v Delovi športni redakciji.

Konec sedemdesetih let se je preselil k Tanjugu, po osamosvojitvi Slovenije, ko je tam dobil odpoved (»Rekli so, da nismo korektno poročali o vojni za Slovenijo,« je dejal), pa se je vrnil na Delo, kjer je ustvarjal do upokojitve leta 2017. Vselej pozitivno naravnani Divac, ki ob prošnji za pomoč ni poznal besede ne, je zadnje poglavje svojega bogatega in polnega življenja dočakal v Izoli. Naj počiva v miru.

 

 

Vir in fotografije: DELO