Maltežan Camenzuli postal predsednik evropskega dela AIPSMaltežan Charles Camenzuli je na volilnem kongresu postal predsednik evropskega dela Mednarodnega združenja športnih novinarjev (AIPS). V južnokorejskem Seulu je nasledil Grka Yannisa Darasa, ki je bil na čelu organizacije osem let in se bo sedaj potegoval za podpredsednika AIPS, ki bo imel volilni kongres v naslednjih dveh dnevih v Pyeongchangu, kjer bodo prihodnje leto zimske olimpijske igre.

Na kongresu AIPS Evrope je bil za generalnega sekretarja izbran Srb Predrag Milinković, za finančnega pa Turek Murat Agca, ki sta bila tako kot Camenzuli edina kandidata. V izvršni odbor so bili izvoljeni Rus Lev Rosočik, Belorusinja Nastasija Marinina, Grk Sotiris Triantafyllou, Italijan Gianfranco Coppola, Madžar Gyorgy Szollosi, Avstrijec Michael Schün, Ciprčan Michalis Gavrilides, Francoz Marc Ventouillac in Romun Dumitru Graur.

Daras in Avstrijec Günter Pfeistlinger sta kot nagrado za svojo dolgoletno delo postala častna člana evropskega dela AIPS.

“AIPS Evrope deluje brez poslovnega sekretarja ali drugega osebja, s tem prostovoljnim delom smo prihranili veliko denarja, vendar zato naše delo ni bilo osiromašeno … Poleg obsežnega tekočega dela smo lani ponovno izbrali tudi najboljša evropska športnika leta, ki sta postala portugalski nogometni zvezdnik Cristiano Ronaldo in madžarska plavalka Katinka Hosszu,” je pojasnil Daras.

Nagrada za najboljšo športnico Evrope leta je poimenovana po premilem Evgenu Bergantu, dolgoletnem uredniku športne redakcije Dela, ki je bil med drugim tudi podpredsednik evropskega dela AIPS in s tem na najvišjem položaju med slovenskimi športnimi novinarji v mednarodnih stanovskih organizacijah doslej.