Avstrijski športni novinarji na obiskuDruštvo športnih novinarjev Slovenije (DŠNS) je v Ljubljani v sodelovanju s Slovensko turistično agencijo, Turizmom Ljubljana in slovenskim predstavništvom na Dunaju gostilo avstrijske novinarske prijatelje.

V imenu DŠNS so avstrijske kolege pozdravili predsednik društva in v tem letu izvoljeni član izvršnega odbora Mednarodnega združenja športnih novinarjev (AIPS) Jože Zidar, podpredsednik društva Siniša Uroševič, generalni sekretar Matej Grošelj in dolgoletni novinar v pokoju Oto Giacomelli. Avstrijsko društvo športnih novinarjev so predstavljali predsednik in urednik športnega uredništva avstrijske nacionalne radiotelevizije Hans Peter Trost, podpredsednik Stefan Grüneis, generalni sekretar in član izvršnega odbora AIPS Josef Langer, blagajnik društva Günter Pfeistlinger in članica izvršnega odbora avstrijskega društva Barbara Gindl.

Predstavniki DŠNS so avstrijske novinarje gostili na poslovnem kosilu v restavraciji Špajza v starem mestnem jedru, kjer so se pogovarjali o aktualnih zadevah, kot je prihajajoči kongres AIPS v Turčiji, problematika članstva v obeh društvih, organizacija nogometne tekme med novinarji in vinarji … Slovenski in avstrijski športni novinarji se lahko pohvalijo z dolgoletnim sodelovanjem na različnih dogodkih. Josef Langer se je lani tako kot mnogi drugi tuji funkcionarji decembra udeležil prireditve Športnik leta 2016, ki je potekala v Cankarjevem domu. Po kosilu so avstrijski gostje obiskali še Ljubljanski grad in zadovoljni zapustili slovensko glavno mesto.